- عامل سی و نهم: آراستگی، نظافت و جذابیت
طبع همه انسانها با بوی خوش و پاکیزگی سازگاری دارد و از کثیفی و بوی بد متنفر است. نظافت و خوشبویی در همه حال لازم است، اما اهمیت این موضوع در روابط زناشویی بیشتر است؛ زیرا روابط و تماسهای فراوان و بسیار نزدیکی میان زن و شوهر وجود دارد. زن و شوهر در شبانهروز ساعات زیادی در کنار هم هستند به همین دلیل پاکیزگی و خوشبویی به لذتبخش کردن این روابط کمک میکند.
مردى كه با بوى بد دهان و دندان مسواك نزده و بدن عرق كرده به همسرش نزدیك مىشود و قصد همآغوشى دارد، نباید انتظار داشته باشد از او استقبال گرمى بشود. تنها این تصور كه مطمئن هستم همسرم مرا دوست دارد كافى نیست. باید براى تداوم این مهر و محبت تلاش كرد. گاهى همین مشكل به ظاهر جزئى سبب از هم پاشیدن زندگى زناشویى میشود.
خانمها نیز باید به زیبایی، آرایش نزد همسر و تناسب اندام خود توجه داشته باشند؛ چرا که آراستگی ظاهر، نظافت و بوی خوش نقش مهمی در حفظ پاکدامنی همسر دارد.
عطر هم مانند نظافت از مظاهر زیبایی است. خوشبو شدن مسلمان به مشک، عنبر، عطر، بخور و گلاب و هر ماده خوشبو از سفارشات مهم اسلام است.
پیامبر اکرم (ص)می فرماید:
«شایسته است مرد هر روز از عطر استفاده كند، اگر هر روز نتوانست، یک روز در میان عطر بزند و اگر این هم مقدورش نبود جمعهها را ترک نكند».[1]
خداوند متعال در اصل خلقت، انسانها را زیباپسند و نظافت دوست آفریده است، اما گاهی مشغلههای روزانه باعث غفلت از این موضوع میشود. گاهی نیز افرادی که سالها از ازدواجشان میگذرد، گمان میکنند دیگر لزومی ندارد چهره و ظاهر خود را برای همسرشان آراسته کنند. در صورتی که این طور نیست. اگر همسر شما دوست ندارد در خانه شما را با لباس کهنه و سر و موی نامرتب ببیند، به این کار بی اهمیت نباشید. انجام این کارها مانند آن است که به همسرتان بگویید: «ما دیگر ازدواج کردهایم، مجبور نیستم مثل برنامههای نمایشی لباس بپوشم و خودم را به دردسر بیندازم. تو همیشه پیش من هستی، پس لازم نیست نگران جلب توجه تو به خودم باشم». اگر به ظاهر خودتان بیتوجه شوید، آنگاه برای همسرتان خیلی مشکل است که بخواهد روابطی عاشقانه و هیجانانگیز با شما داشته باشد.
از بین بردن بوی بد دهان با محلولهای طبیعی
شستن دهان با محلول ترکیبی «سرکه» و «گلاب» میکروبهای دهان را از بین میبرد و لثه را نیز محکم میسازد.[2]
«یک قاشق غذا خوری بارهنگ + یک لیوان عرق نعنا»، ده دقیقه جوشانده شود سپس به آن یک قاشق عسل اضافه شود و روزانه یک لیوان میل کنید تا اگر علت آن سردی معده بود برطرف شود.
اگر بوی بد دهان ناشی از سینوزیت باشد چکاندن یک تا دو قطره روغن سیاه دانه در بینی یک هفته در میان راه کار بسیار خوب برای رفع آن است.
اگر بوی نامطبوع دهان ناشی از عفونت لثه یا دندان باشد، استفاده از خمیردندان «عسل+ نمک (به نسبت 5 به 2) + چند قطره اسانس نعناع» بسیار مؤثر است.[3]
اگر بوی بد ناشی از عفونت گلو بود، غرغره کردن با «سرکه سیب + نمک» را در برنامه غذایی قرار دهید.[4]
سیب در هر حال غذای روح و جسم است. عضلات و اعصاب را تقویت، دهان را ضد عفونی میکند و بوی بد آن را از بین میبرد، به کسانی که دچار عارضه بدبویی دهان هستند، توصیه میشود نخست یک سبزی مثل کاهو را خوب با دهان بجوند و بعد یک سیب را با پوست جویده و میل کنند. برگ ترب نیز به علت داشتن ویتامین ث، لثه را محکم کرده و بوی بد دهان را از بین میبرد. همچنین هضم غذا را آسان میکند.
امام رضا (ع) خوردن انجیر را مخصوصاً ناشتا برای رفع بوی بد دهان بسیار سفارش کرده اند. [5]
بوی بد بدن
برای برطرف کردن بوی ناخوش عرق، در حمام بدن خود را با کمی سرکه طبیعی بشویید و بعد آبکشی کنید.[6]
شاهی برای رفع بدبویی زیر بغل مفید است. برای این منظور باید صبح ناشتا مقداری شاهی و یا تخم شاهی بجوید و چند روز متوالی تکرار کنید.[7]
آویشن را آسیاب کنید و همان مقدار سیاه دانه نساییده و مقداری نمک به آن اضافه کنید. این ترکیب را همیشه قبل و بعد از هر وعده غذاییتان مصرف کنید تا هم بوی بد عرق و بدن و هم دهان را مرتفع سازد.
همچنین استعمال حنا به همه بدن در حمام برای رفع بوی بد عرق بسیار مجرب است.
برای جلوگیری از تعریق زیاد بدن هم میتوانید یک قاشق زاج ساییده شده را زیر بغل استعمال کنید.
چگونه جذاب باشیم
پیش از هر چیز، باید بگوییم که جذابیت چیزی است جدای از زیبایی. شخص، میتواند چهره زیبایی نداشته باشد، اما فوق العاده جذاب باشد و برعکس میتواند بسیار زیبا باشد اما اصلاً جذاب نباشد؛ شما خود میدانید که کدام یک از این دو دوست داشتنیاند. جذابیت و گیرایی، یک ویژگی اکتسابی است و ما آگاهانه یا ناآگاهانه آن را دامن میزنیم.
اکنون ببینیم چگونه میتوان جذاب بود:
ظاهری آراسته، مرتب و تمیز داشته باشید. هماهنگی و پاکیزگی شما، ناخودآگاه شما را جذاب میکند. برخی با تصوری اشتباه، برای جذاب شدن به تکاپو میافتند و لباسهای عجیب و غریب میپوشند، در حالی که ساده بودن زیباست. تمیزی و اتوی لباس شما، تأثیر روانی ویژه ای روی افراد میگذارد. کسانی که به ظاهر و آراستگی خود، توجهی ندارند؛ از جذابیت، نفوذ و تأثیرگذاری خود کاستهاند. کثیف بودن، ژولیده و نامرتب بودن، حتی حرفهای قشنگ، درست و مثبت شما را بی ارزش میکند.
بیشتر سکوت کنید؛ برخی افراد برای اینکه جذابتر شوند، بیشتر شلوغ میکنند و به خطا میروند. سکوت، تأثیر ذهنی و روانی در اطرافیان دارد. در سکوت، فرد، پیرامون خود خلاء ایجاد میکند و این خلأ سبب جذب میشود. افرادی که فراوان حرف میزنند، از جذابیت خود میکاهند. سکوت و گوش دادن بیشتر، شما را عاقلتر، باتجربه و قابل اطمینان معرفی میکند. البته سکوتی که از اعتماد به نفس باشد؛ سکوت ناشی از خجالتی بودن و اعتماد به نفس نداشتن، نه تنها جذاب نیست بلکه از جاذبه شما هم میکاهد.
نرم و ملایم سخن بگویید؛ وقتی نرم و ملایم سخن میگویید، جذاب و محبوب میشوید. جذابیت، به تقلا و تکاپو نیاز ندارد. به خلأ، آرامش و ملایمت مرتبط است. جیغ نزنید. داد و هوار نکشید. خود را به در و دیوار نکوبید. آدمهای عصبی و خشن برای صمیمیت، نامناسب و غیر قابل اعتمادند.
فرد محترمی باشید؛ بی احترامی به خود و دیگران و بی ادبی در کلام و رفتار همه از جذابیت شما میکاهد. هم در ظاهر آراسته باشید و هم در باطن وارسته. افراد مؤدب، متین و محترم بیتردید جذاباند و این جذابیت از درون موج میزند. کسانی که به هتاکی و ناسزا گفتن زبان میگشایند و به تحقیر و تمسخر دیگران مشغولاند، شاید به ظاهر جذابیتی کمرنگ داشته باشند، اما این جذابیت جنبه روانی ندارد و تأثیر ذهنی مطلوبی نمیگذارد. محترم، مؤدب و با شخصیت باشید، خود به خود جذاب میشوید.
زیاد شوخی نکنید، اما فراوان تبسم کنید. شوخی کردن فراوان از انرژی ذهنی و جذابیت شما میکاهد و ممکن است منجر به بیاحترامی به خود و دیگران شود. متبسم باشید که تبسم به چهره شما جذابیتی عمیق و ژرف میبخشد. در تبسم، سنگینی، متانت و جذابیت وجود دارد اما در خنده و شوخی فراوان، سبکی و کاهش جذابیت.
قاطعیت یعنی جذابیت؛ کسانی که شخصیت قاطعی دارند و دارای هدفهای مشخص، ارزشهای معین و برنامه منظمی هستند، جذاباند. کسانی که قدرت «نه» گفتن دارند و بازیچه این و آن نمیشوند، جذاباند.
امیال و غرایز خود را کنترل کنید. کسانی که شخصیتی مسلط دارند و بر غرایز و امیال خود تسلط بیشتری دارند، کسانی که بر میل جنسی، شهوت، میل به غذا خوردن، هیجانات و عواطف خود مسلط هستند، جذابیت معنوی دارند. تأثیری روانی میگذارند و از وجودشان انرژی سرشاری به بیرون میتابد. بر امیال خود مسلط باشید. نگویید دیگران چه میدانند که من تا چه حد بر خودم مسلط هستم. کاهش انرژی ذهنی و جذابیت درونی و روانی شما، به هر حال خود را به شکلی نشان میدهد که از جانب دیگران کاملاً درک میشود.
[1]. الکافی، ج 5، ص 510.
[2]. آداب زناشویی در عرصه مسائل جنسی، ص 150-152.
[3]. استاد حسین خیراندیش.
[4]. راز سلامتی، زیبایی، شادابی با نوشیدنی ها و عرقیات سنتی، سید ماشاالله باطنی، ص 144.
[5]. اصول کافی، ج 6، ص 358.
[6]. توصیههای حکیم حسین خیراندیش.
[7]. معجزات درمانی گیاهان دارویی، ج2، ص 43.