• عامل شانزدهم: مراقبت از همدیگر

هر انسانی در زمان سختی و بیماری، به تیمار نیازمند است، دوست دارد کسی با او همدردی کند، با نوازش و دلجویی دردهایش را تسکین دهد و با دلداری به او آرامش بخشد. خانم‌ها در این زمینه بیشتر از مردان آسیب‌پذیرند. پس خوب است که آقایان در سختی‌ها و گرفتاری‌ها از نوازش‌ همسرشان غفلت نکنند. خانم‌ها نیز باید بدانند که مردان از نظر تغذیه و رسیدگی‌های بهداشتی و روانی به نوازش و مواظبت از سوی همسرانشان نیاز دارند. این تعامل و کمک دوجانبه گرمی و صفای خانواده را افزایش می دهد.[1]

 سخنی با خانم‌ها

دشواری تأمین معاش معمولاً بر دوش مرد است. او برای تأمین مخارج در خارج از منزل با مشکلات زیادی مواجه می‌شود. وقتی وارد خانه می‌شود به شخص دلسوز و مهربانی نیاز دارد که او را دلداری بدهد و روح و اعصابش را تقویت کند. شوهر شما در این مواقع احساس غربت و تنهایی می‌کند. او از مشکلات فرار کرده و به محیط خانه و شما پناه می‌آورد و به دلجویی‌های شما نیازمند است. اگر با چهره‌ای گرفته و اوقات ‌تلخ وارد منزل شد و آثار ناراحتی را در چهره‌اش مشاهده کردید، سعی کنید سلام و احوالپرسی‌تان از روزهای دیگر گرم‌تر باشد. اسباب استراحت و پذیرایی او را فراهم کنید و بگذارید خوب استراحت کند، سپس علت ناراحتی‌اش را بپرسید. اگر شروع به درد دل کرد، خوب گوش کنید. با اظهار محبت و دلسوزی زخم‌های دلش را مرهم بگذارید و با نرمی و ملایمت دلداری‌اش بدهید.

هرگاه همسرتان بیمار شد، بیش از گذشته به او مهربانی کنید. آرام کردن محیط خانه و سرگرم کردن فرزندان، پختن غذای مناسب، بودن در کنار بستر او و نوازش‌ها و دلسوزی‌های شما دردهای شوهر را تسکین می‌دهد و به بهبودی‌اش کمک می‌کند. به‌علاوه، این قبیل کارها را نشانه وفا، صمیمیت و محبت حقیقی می‌شمارد؛ درنتیجه، به زندگی دلگرم می‌شود و به شما علاقه بیشتری پیدا می‌کند.

 سخنی با آقایان

زن از شوهرش انتظار دارد که هنگام بیماری به او توجه و از او پرستاری کند. سعی کنید هنگام بیماری همسرتان بیشتر از قبل به او اظهار محبت کنید. به او دلداری بدهید و او را به زندگی و بهبودی‌اش امیدوار سازید. بچه‌ها را آرام کرده و در شب کاملاً مراقب او باشید. اگر از شدت درد خوابش نمی‌برد سعی کنید حتی‌المقدور بیدار بمانید.

اگر در چنین زمانی از همسرتان کاملاً دلجویی کردید، او به زندگی دلگرم می‌شود و از وفاداری و صمیمیت شما اطمینان پیدا می‌کند. محبت و علاقه‌اش به شما و زندگی بیشتر می‌شود؛ بنابراین هنگامی که از بستر بیماری برخاست بیش از پیش قدر شما را می‌داند و محبت‌ها و نوازش‌های شما را هرگز فراموش نمی‌کند.[2]

[1]. مشاوره و روان‌درمانی خانواده با رویکرد فرهنگ ایرانی، سید مهدی حسینی (بیرجندی)، ص 76.

[2]. همسرداری، ابراهیم امینی، ص 138-143؛ خانواده موفق (120 اصل همسرداری و تربیت فرزند)، موسسه فرهنگی هنری قدر ولایت، ص 56؛ پیوند آسمانی از دیدگاه قرآن و عترت، علی‌محمد حیدری نراقی، ص 136.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا